December 01, 2011

Merdeka! Merdeka! Merdeka!


Assalammualaikum...

Hoi hoi ya hoi, kita semua gumbira. Ooo la aku sudah merdeka. Aku dah bebas, spm dah tamat. Alhamdulillah. Boleh la tengok tv lepas ni, boleh la karok lepas ni. Ye ye, saya boleh buat apa sahaja. Tak perlu bukak buku lagi. Hanya fikirkan keseronokan saje. Haha!

So secara rasminya 3.30pm 30 November 2011 segala beban aku hilang! Saat-saat terakhir dengan 5 Ibnu Sinarians memang best. Hai rindu la dengan kauorang. K jumpe lagi 7 Disember ini yerr. Dengarnya ramai yang dah dapat keje ea? Baguslah :)








ND022A007 - SPM 2011



SPM is the best! It's more than just an exam. SMK Tuanku Muhammad, 5 years with you makes me learnt something. Not just education things, but also about life and love. Serious ohh, sekolah tu best sebenarnya. Just kau tu bawak diri mcm mana. Kalau dok fikir study je or fikir nak main je memang tak lah. Sebab nanti, bila dah habis sekolah confirm kau rindu nak sekolah balik. Sebab zaman sekolah once in a lifetime kot. So, thank you so much TMS! Konklusinya aku memang dah lama merdeka. Since 30 Ogos 1957 lagi kot just aku tak lahir je lagi time tu hahahaha

January 31, 2011

Birthday♥


Okay, sekarang entry untuk besday saya. Malam Selasa bersamaan 25 Januari tue, tepat pada pukul 12.02am (mengikut jam nokia aku), Nurul Khaleeda lah orang pertama yang mengewish me a happy birthday ! Tapi, rasanya Amirah Izzah. Why ? sebab my clock lambat beberapa minit. Then followed by Hazim, Megat, Atoi, Khairul Azwan and others.


Tapi, yang buat saya sedih ada sorang tue tak wish saya pun sampai lah 12 tgh malam keesokkan harinya. Dkt sekolah pun tak ! Alih2, esoknya tue baru wish itu pun dkt atas pentas dalam dewan. Sabar je lah ! Dkt sekolah ok lah. Pagi2 tue bdk2 ney nyanyi lagu happy besday. Thanks buddy !


Masa rehat best ! Ramai belanja. Kamil belanja aiskrim, Syahmie pulak belanja RM1. Woo, save budget. Thanks yaww :D Yang lelain tue ada yang bagi hadiah. Si Hazim pulak pelik ckit, hadiah hari jadi aku dia bagi gambar dia ! haha, konon ea gambar tue mahal. Susah nak dpt. Konon ea...


Petang tue plak keluar dgn kak ngah. Dia belanja makan. Banyak lagi yang aku mintak dkt dia. Aku nak baju tapi kitaorang beli kemuadian (sampai skrg blom beli). Takde pilihan sgt lah dkt pilah ney. Engat nak pegy Bahau today tapi hujan rahmat pulak..



Jumaat lepas sambut besday dkt KFC. Aku sponsor kek 1kg. Ada dua trip. I mean first trip ada dalam 5-6 orang. Yang second trip 3 orang. Dorang lambat sebab ada tusyen. Dekat 2 jam setengah aku bersapau kat KFC tue. Btw, thanks ye kawans yang sudi datang ! ilebiu








Syahmie, Umirul & Kamil : TYVR bcoz sudi temankan aku sampai pukul 5 :) 

January 14, 2011

Yuna & Tengku Zain


Rabu lepas 17 orang budak form5 dan 17 orang budak asrama lelaki, pegy support public speaking dekat Istana Sri Menanti. Okay, dalam perkarangan istana. Fest tyme masuk beb :) Yang masuk attifah, kitaorang datang pulak bersebab. Fest of coz nak support dia and nak masuk istana lah.

The second reason is Yuna beb. OMG, sebelum jumpa dia, Ya Allah, berdebar-debar gile. Excited. SMK Tuanku Muhammad je yang terpilih tao dan hanya 10 orang pelajar je. Kitaorang dapat berchit-chat dengan Yuna. Masa tengah tunggu kat dalam bilik khas, jumpa kak Jojo. Dia datang nak record pertemuan kami dengan Yuna !


Sebelum jumpa, kitaorang dibawa masuk istana ! Tak penah bermimpi dapat masuk. Alhamdulillah, akhirnya dapat jugak. Nak pegi istana, tengah jalan ney, tengok-tengok kat depan pintu masuk tue ada someone yang aku dan syira minat sangat-sangat. Guess who ? It is Tengku Zain ! Anak raja yang number 2. Kitaorang dah macam meroyan nak jerit kuat-kuat. Banyangkan, Tengku Zain ! Hensemmm !

Dia tegur kitaorang, tapi berspeaking ckit lah. Masa tue budak ney nak amik gambar together, so aku lah yang start cakap " tengku, can we take picture with you?" and he said "yes". Then aku tanya lagi " Tengku, can we take picture with you one-by-one?". Dia cakap dia agak busy tapi its's okay. Dapat jugak merasa ! Berbaloi-baloi :D




 Sebelum jumpa Yuna, Tengku Zain dulu :)



Dah settle bergambar, nampak dari jauh Yuna yang berbaju kurung. Sumpah dia cantik gila ! Then kitaorang bersalaman dengan dia. Kemudian terus masuk dalam istana, amik gambar sama-sama. Aku dapat peluk Yuna ! haha. Amik gambar then borak2. Then kitaorang rakam video sebab ada wartawan dan kameramen dari kyanite.tv. Merasa macam mana record dan temu bual. cool.

Kitaorang dapat mengiringi Yuna ke luar sebab dia nak perform. Aku berdiri sebelah kiri dia, belah kanan, Zana. Sambil jalan kitaorang berpimpin tangan, peluk lengan dan arhhh~ semua orang pandang je. Tetiba rasa poyo ckit. haha. Yuna pun satu, baik sangat dengan kami, buat kami macam kawan lama dia. Lagi mengada-ngada lah kitaorang. Oh gitar Yuna cantik <3


Yuna perform 3 lagu - Roket, gadis semasa dan pastinya lagu dan sebenarnya. Abis perform, ramai gile kerumun dia. Kitaorang tengok je. Bagi chance kat dorang :) Kitaorang jumpa dgn kak Jojo, amik gambar dan autograph. Cakap pasal autograph, Yuna punya pun aku dapat siap dengan wish "happy birthday". Yuna wish kat aku! Arhhhh! Aku cakap besday aku 25 Jan, then dia terus wish and I'm so happy!





 Kak Yuna & Kak Jojo




 Snap sambil dengar budak public speaking kat depan





Dream comes true!
 Lesung pipit kita sama lah, tengku :D





 Dalam istana kena disemadikan kenangan dengan bergambar
(bukan senang nak masuk weh)








Dah dekat pukul 6, kitaorang kene pulang. Kak Yuna pun dah habis sesi dengan peminat. Sebelum balik aku jumpa dia and cakap lah kitaorang yang lucky10 tadi dah nak balik. Dia cakap bye and salam dia. Aku dengan syira je yang dapat salam sebab dia dah kene masuk istana balik. Dalam bus pulak macam2 hal yang berlaku. tettt. The end.


Kak Jojo