April 20, 2012

JJC versus AAS


Hai Assalammualaikum!

Dalam twitter aku dah isytihar nak update pasal projek diet aku tapi blom sampai seru ea lagi. Later kay. Tapi aku agak kembang bile haritu aku gie tempah baju kebaya kat aunty nie. Dia ukur la an. Ukur lilit pinggang aku tak berubah. Menten 24 1/2. Aunty tue cakap "amoi banyak kurus la. skrg ssh nk jmpe 24 1/2, selalunya 28!". Haha. Tengkiu aunty (:

Wokey now nak cite pasal besties saya. U know what, kalau aku jadi artist kan, aku nak letak nama fan club or gelaran fans aku as "besties" bcoz aku suka! Hehe. Mmg ramai besties aku tapi yg paling rapat serapat rapatnya ialah "AAS" which stand for "Abrar", "Ana" and "Syira". Ok kitaorg ngaku lah copy cat sikit idea "JJC" hehe 

Wait. "JJC"? Apa tue? Let me story. It is stand for "Jack", "John" and "Carlos".  Ini 3 hero sekolah yang mmg wanted tapi disayangi ramai cikgu. Budak bola, budak olahraga, budak rokok, budak ponteng n mcm2 lah tapi dorg baik. Btw, aku berterima kasih jgk dkt "J" tgh coz dia lah penyebab aku rapat dgn JJC nie. 



Jack , John , Carlos
(Zulkifli , Muhammad Asyraf Faris , Khairul Azwan)


These are the 3 boys. Aku start rapat dgn John and Carlos (also known as UB). Last year baru ngam gile dgn Jack. Before nie pendiam je tapi lepas tue suka berdebat dgn aku pasal bola. Wekkk :p But now aku ngam gile dgn Jack and Carlos je. Hahaha. 

Bak kata Carlos, one day JJC akan mengeluarkan rokok bervitamin. Yolah UB oii. Aku sokong niat murni tulus dan suci kau tue.




So now berkenalan with us pulak, the "girl version of JJC" hikhik
I introduce you, AAS!




Say no to paparazzi ! Hahaha .



Abrar , Ana , Syira
(Abrar Bazlaa , Farhana Akmal , Nur Syahirah)


AAS ditubuhkan (ececeh :D) last year rasanya. Sebab JJC pun muncul last year. How we can united? Maybe sbb kitaorg nie sekepala and suka gaduh then lama2 jadi rapat. Pergaduhan boleh merapatkan hubungan tau! Lagipun, kitaorg akan share rahsia bersama. Kalau aku ada problem, mesti AAS yg tahu dulu. Aku sayang korang infinity!

Bukan takde or x syg kwn lain... syg jgk! Tapi kitaorg bertiga nie paling rapat lah n everyone knows it.

Mcm Abrar, rapat dgn junior especially bdk lower. Sbb dia, kitaorg pun rapat dgn bdk lower. Aku plak rapat dgn dak laki include JJC and since that dorg pun close dgn JJC. Syira pulak rapat dgn senior upper form (form6) n sbb dia kitaorg pun rapat dgn dorang.

Like that lah alirannya. Masing2 ada keistimewaan, cara and gaya nya sndri. Cuma kalau pasal jodoh, Syira yg more n more n more bertuah. Sbb jodoh dia senang dtg. Aku dgn Abrar susah sikit. Bermacam dugaan dulu. Ahahaha.



" Yesterday brought the beginning, tomorrow brings the end, and somewhere in the middle we became the best friends. "


Fact : Every 7 years, we will change friends.


April 01, 2012

Angkara Yuna, aku femes.


Sejak duamenjak ni makin ramai junior-junior aku dok tweet and post kat wall aku. Ada jugak yg gatal mulut panggil aku artis lah, najwa latiff lah. Hish, ada yang tak kene dengan dorang ni! Salah makan ubat kot? Harus disiasat ini.




Risik punya risik, siasat sampai ke lubang cacing lagi tekau. Rupa-rupanya angkara promo Yuna Bintang Di Langit itu. Ceh ingatkan pahal lah tadi kan haha. Aku berterima kasih betol lah kat pengedit promo tu sebab keluarkan video kitaorg dgn Yuna. Time kt AIM dlu pun ada tunjuk! Bangga weh bangga! Mak! Ana masuk tv hahahaha!








Dalam bebanyak budak tu dorang perasan aku jugak. Sbb aku yg paling tepi and yg lain tunduk. Aku je yg pandang depan sambil tutup mulut. Zana pun tutup mulut tapi tunduk. Agaknye dorang suka tgk aku kot? HAHAHAHA maaf sis kuat perasan sikit kikiki