May 22, 2012

MMU , Creative Multimedia


Like I promise before in my previous entry, I will tell u'olls where I further my study after this. Actually aku dah lama terima this offer n I just keep it secret. Well yeahh, I masuk IPTS. Tak masuk matrik, form 6 or IPTA. Aku masuk Multimedia University (MMU) in Foundation Of Creative Multimedia. Cawangan Cyberjaya.



Aku dalam dilema awalnya nak terima yang mana. Antara MMU, UTP or Lim Kok Wing. Usha punya usha and google, ramai ckp MMU much more better than LKW. Wallahualam.


Senaling - Kuala Pilah - Cyberjaya


So aku pun buat solat istikharah 3 malam berturut-turut and alhamdulillah Allah bagi petunjuk. Aku tam mimpi or terbayang but my heart strongly and confidently says MMU is the best! Now excited nak masuk sana! Medical check-up dh lama buat. Bayaran pun. Mula2 kene byr RM1550 n RM600 for hostel. Ramai tanya berapa ribu course aku? Entah I dunno lah.

Maybe ramai ckp boleh lah anak org kaya bla bla bla. Please jgn ckp mcm tu. Aku rasa tak selesa. Aku try apply MARA gak. Mungkin rezeki aku kat sini kan? Mmg banyak pakai duit. Seriously. Nak beli barang2 lagi include cadar, bantal n others. Almost 2K duit aku byebye. Okay, duit aku. Bukan mak bapak aku. Duit simpanan aku. Ye ahh duit mak bapak aku jgk lah tu.

Aku daftar 27 Mei. Ahad depan lah. Ya Allah, neves takut risau semua ada! Aku tak kenal sapa2 nanti. Hmmm. Barang dah pack separuh and almost done. Banyak yg nk bwk. Dah mcm pindah rumah je aku nengok. Course yang aku dpt nie mmg fest choice. Aku mmg mnt gile2 lah! Igt kan dlu nak apply IT as fest choice tp bile fikir masak2 sampai hangus terbakar, aku more interested in Multimedia. 

Ramai tanya apa aku akan belajar nanti. Aku tak dpt nak tafsir kan. Tp ada usha website MMU and baca buku dia (org sanun postkn) ada blaja photography sekali! I like :) Maybe I wil belajar something like Digital Media, Film and Animation, Media Innovation, Interface Design and Virtual Reality. Maklumat lanjut tggu aku dwh masuk and start blaja then aku cite kt korang okay. Those yg minat this course boleh la refer aku cewah. Hahaha

Btw, doakan aku kat sana sukses! Insya Allah! Amin!