March 15, 2016

Advier Showcase (MMU)



Advier theme song: Here We Are
Written & Composed by: Raedin Royston Nadaraja






Selasa lepas (8th March 2016) was our degree showcase (FYP MAD Delta June 2016) so called ADVIER Showcase. The name ADVIER means struggle and challenge as that are what we are facing for the past 3 years (ayat speech aku sebenarnya). To be honest, mmg banyak dugaan dan cabaran nak handle event ni tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan paling best lecturers mmg puji gila sebab dia ckp event ni best (2 jam babe Madam Nana karaoke) and terserlah teamwork kitaorg. Dorang nampak kami sangat seronok buat event ni more than buat assignment haha! Oh btw lecturer puji gak logo cantik wuhuu bagus designer aku (cc: Razman Razali).  






Just so you know, I'm the director of the event and aku jugak lah yang kutip duit, buat surat, technician and bla bla hahaha takde lah. Certain things aku prefer handle sendiri plus aku tahu sangat budak teknikal mcm mana and sebelum jadi isu dan gaduh lagi dan sesi pujuk-memujuk lagi... 4 days before event (Jumaat), aku and Anis setup E-Gallery dengan Aima and Madam Nana. Kitaorg angkut easel (thank god Aima ada since aku dah cakap bdk teknikal aku mcm2 hal skit hek hek). Petang tu baru lah budak teknikal kesayangan muncul and tolong. Malam pergi tampal poster around campus (dugaan jgk sbb petang tu tak sihat sangat).








A day before event (Isnin) was the best! Seharian tak makan haha punya lah fokus dkt event. Selamat tak pengsan or gastric attack. Dengan berlari ke sana ke sini, naik turun lift dan obviously tak akan lupa part "fan girl over Razman" hahaha!








So, the day of event paling syok aaa! Sumpah best! Paling penting I berucap okay. And paling tak sangka aku dapat award Most Improve Student alongside with Aima and Amin (both are under my supervision kekononnya jgk lah 😂). Jujur, aku suka and bangga bila tengok yang lain pun seronok.  Everyone have fun and smiling! Terasa success nya event ni alhamdulillah. Okay, part bergambar ni aku mmg surrender. Dalam camera Yazlie mmg banyak gila my gambar like 85%? Hehe director camwhore lah katakan!






Dia macam banyak benda nak cerita tapi tetiba aku sedih sebab tak sangka dah habis weh majoring setelah 3 tahun struggle and lepas ni semua berpecah and I kind of miss ADVIER actually. Time postmortem aku paksa semua luah perasaan and aku hampir nak menangis tapi tahan. Kena jaga air muka nanti make up cair hehe. Tapi aku rasa terkejut, bangga dan terharu sbb Aima ucap thanks sebut nama aku, Anis and Izan! Terasa dihargai 😊 Last but not least, thank you guys for helping me throughout the event! And terima kasih sebab cipta lagu khas untuk Advier. Double terharu!




















and yes... we are
MAD Students!
"An Epic Journey"









Advertisers | Designers







Last but not least, semoga ukhwah yang terjalin antara kita tak akan putus dan all the best guys for your future! Semoga kekal jodoh kita semua so boleh jumpa lagi next time! And tak lupa tolong doakan kejayaan dan kelulusan kami untuk fyp!




Love,
FAH

2 comments:

Anonymous said...

Kak~ kak ambik advertising ka? kak crita lah apa akak dah belajar dan apa yang kami akan blajar kalau ambik advertising nanti~ kami tinggal 1 sem ja lagi nak naik degree tapi masih buntu x tahu mana nak ambik.. animation ka..advertising ka.. media arts ka~ stakat ni.. ramai kawan kami asyik kata nak masuk Advertising ja.. apa yang menariknya advertising ni kak ~ :) Post akak pasal time akak foundation dulu ..banyak membantu kami tabah masuk mmu.. tabah masuk kelas photography .. eh hahaha. Trima kasih sbb baca dan harap dibalas jugalah ~ :) :) :)

Ana Farhana said...

@anonymous

Hai :D
Haah, akk amik advertising. Oh boleh2 nanti akk buat post khas tapi kena sabar dulu sbb nak recall belajar apa dulu hehe. Allah terharu jap post akk membantu yang lain ;D haha dah merasakan foundation so mcm mana? okay? tak susah kan. mmg kelas photography paling kena tabah haha tapi kelas media pun sama kena tabah tahan ngantuk. Tapi masa mula2 dulu akk pernah tau tido masa kls che mat haha selamat akk bangun on time before dia habis bagi lecture hehe